Jaarbeurt voor je auto

Wanneer je een auto bezit, ben je verantwoordelijk voor het goed functioneren van het voertuig. Voor de eigen veiligheid, maar evenzo voor die van andere weggebruikers is het belangrijk dat alle onderdelen van de auto van goede kwaliteit zijn en naar behoren functioneren. Door regelmatig onderhoud aan de auto te plegen, voorkom je grotere beschadigingen en kun je de kosten voor dure, uitvoerige reparaties voorkomen.

Hierbij moet je denken aan een goede verzorging van het materiaal, door regelmatig de auto grondig te laten reinigen, zowel binnenin als buiten. Hiermee voorkom je vervuiling en beschadigingen die kunnen leiden tot verdere gebreken. Uiteraard dienen ook vele andere aspecten met regelmaat gecontroleerd te worden om te zien of ze aan vervanging toe zijn. Om je hierin te ondersteunen kun je gelukkig voor een jaarbeurt, ongeacht welk merk auto je hebt.

Jaarbeurt voor je auto

Wat houdt een jaarbeurt in?

Met een jaarbeurt ben je verzekerd van de beste zorg voor je auto. Eén keer per jaar kun je de auto brengen naar de garage voor een volledige onderhoudsbeurt. Alle onderdelen van de auto zullen dan grondig worden nagelopen en waar nodig, zullen deze worden vervangen. Je krijgt volledige uitleg over de werkzaamheden die nodig zijn en moeten worden uitgevoerd en je wordt op de hoogte gebracht over welke aanvullende aanpassingen er gedaan moeten worden om de auto weer goed te laten lopen.

Kosten van een jaarbeurt

De kosten die voor een jaarbeurt worden gerekend, hangen af van het soort onderhoud en het type en bouwjaar van je auto. Vaak krijgt u de mogelijkheid tot het aanvragen van een jaarbeurt als je auto ouder is dan 3 jaar. De prijzen liggen tussen ongeveer € 189,- tot € 249,-, afhankelijk van het merk auto. Vaak zijn er nog andere kortingen voor aanvullende controles bij mee te rekenen, zodat je ook daarop korting kunt ontvangen.

Voordelen van jaarbeurt

Door je auto beschikbaar te stellen voor een jaarbeurt, kun je vaak profiteren van aanvullende voordelen. Zo wordt er vaak pechhulp geboden in eigen land en kun je gebruikmaken van een extra vakantie- en/of wintercheck. Ook kunnen er gratis tussen controles geboden worden, waarbij gratis de motorolie en de ruitenwisser- of koelvloeistof wordt bijgevuld.

In sommige gevallen worden tevens de lampen vervangen, kun je rekenen op gratis bandenreparaties of wordt een ster in het voorruit kosteloos gerepareerd. Het loont dus zeker om vooraf te bespreken met uw dealer of garage wat de mogelijkheden precies zijn als je gebruik zou maken van een jaarbeurt bij hun instelling.