Je allereerste auto verzekeren?

Je allereerste auto verzekeren? Wanneer je net je rijbewijs gehaald hebt, wil je natuurlijk het liefst meteen in je eigen auto kunnen rondrijden.  Heb jij voldoende gespaard om een eigen auto te kopen? Dan ben je ook verplicht om voor jouw auto een autoverzekering af te sluiten. Dat is de wet, iedereen die in Nederland woont en een auto op zijn of haar naam heeft staan moet een autoverzekering hebben.

Je kunt daarbij kiezen uit drie verschillende dekkingen. De goedkoopste dekking, de WA autoverzekering, vergoed enkel de schade die jij veroorzaakt aan een ander op het moment dat jij een ongeluk veroorzaakt. Kies je voor een WA Casco autoverzekering, dan ben je iets uitgebreider verzekerd. Meestal houdt dit in dat je verzekerd bent voor schade waar jij zelf geen aandeel in hebt. Denk bijvoorbeeld aan natuurschade, inbraakschade en dergelijke.

Nieuwe auto’s of vrij nieuwe auto’s worden over het algemeen verzekerd met een All Risk autoverzekering. Hierbij wordt eigenlijk alle denkbare schade vergoed, ook schade die jij zelf veroorzaakt hebt aan jouw eigen auto.

Autoverzekeringsmaatschappijen vergelijken

Er zijn enorm veel verschillende autoverzekeringsmaatschappijen in Nederland. Omdat jij jong bent en net pas je rijbewijs gehaald hebt, is het voor jou extra belangrijk om deze verschillende partijen even goed te vergelijken. Autoverzekeraars houden bij het berekenen van hun premie rekening met een aantal risicofactoren.

Helaas behoor jij als jonge beginnend bestuurder in enkele risicogroepen. Zo is je leeftijd een risico, jonge onervaren bestuurders hebben volgens de verzekeringsmaatschappijen meer kans om schade te rijden en daarom is de premie iets hoger dan wanneer je ouder bent. Je hebt ook nog geen kans gehad om schadevrije jaren op te bouwen, dus ook hierdoor wordt je autoverzekering iets duurder.

Verschillende voorwaarden

Autoverzekering op Overstappen.nl vergelijken gaat eenvoudig. Je vult jouw persoonlijke gegevens in de vergelijker in. In enkele minuten zie je een reeks autoverzekeringsmaatschappijen op je beeldscherm staan die passen bij jouw situatie en daarbij ook nog de meest voordelige zijn. Niet alleen de risicofactoren tellen namelijk mee, ook heeft iedere autoverzekeringsmaatschappij zijn eigen voorwaarden.

Sommige voorwaarden zijn negatief voor jou als beginnend bestuurder, andere juist heel positief. Er zijn dus ook autoverzekeraars die juist graag een bepaalde doelgroep helpen. Jonge bestuurders krijgen dan bijvoorbeeld een aantal schadevrije jaren cadeau waardoor de premie toch lager uitvalt.

Supersnel veilig de weg op met jouw auto!

Via de vergelijker kun je ook direct een offerte opvragen bij de desbetreffende autoverzekeringsmaatschappij. Je krijgt dan in eerste instantie een voorlopige dekking per e-mail toegestuurd. Op dat moment mag je de weg al op.

Zo’n voorlopige dekking regel je in enkele minuten. Wanneer de autoverzekeringsmaatschappij je gegevens heeft gecontroleerd en verwerkt in het systeem, wordt de voorlopige dekking omgezet in een normale autoverzekering naar jouw keus.

InterWens – Linkbuilding uitbesteden